Select Page

Proiecte in derulare

  • Asociația Politeia – Proiectul nostru se apropie de final, așa că vă invităm să urmăriți filmulețul care surprinde o parte din lucrurile frumoase cu care rămânem. Mulțumim tuturor! (09.septembrie.2022)
  • În 22 noiembrie 2021, a avut loc lansarea proiectului “Intervenție civică prin teatru – Ateliere antibullying”, proiect derulat de Asociația Politeia. Mai multe informații aici. Participarea la videoconferință, aici.
  • Mai 2021 – Parteneriat Sakura România și FTMB, voluntari ESC și elevi ai liceului în proiectul “Voluntar pentru Planetise
  • Activități în cadrul parteneriatului cu Asociația Sakura, Centrul de Voluntariat din cadrul Liceului Tehnologic “Pamfil Șeicaru”.
    European Solidarity Corps (ESC) project: Multicultural Community, prietenii din Azore.Tradiții și obiceiuri.
  • În data de 18.iunie.2018 a avut loc deschiderea centrului de voluntariat din Ciorogârla, alături de reprezentanții Inspectoratului Județean Ilfov și cei ai liceelor ilfovene, cât și cei 5 voluntari din proiectul EVS Growing Up by Education. Acest centru a fost înființat ca urmare a parteneriatului semnat cu Asociația Sakura. Activitatea centrului de voluntariat s-a desfășurat în incinta Liceului Tehnologic “Pamfil Șeicaru”, implicând participarea elevilor și profesorilor noștri la numeroase activități alături de voluntari.
    Link: Carnavalul Proiectelor Europene, Ciorogârla 2019
  • In perioada ianuarie-iunie  2013, sub sloganul :  ” Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, sub indrumarea prof. Marinela Fufa, echipa de elevi formata din Constantin Ana-Maria,Dragu Elisabeta si Niculae Andreea din  cls. a X-a D, au derulat un proiect de  informare a elevilor unităţii noastre şcolare si a membrilor comunităţii cu privire la aspecte mai puţin cunoscute ale istoriei locale, din perspectiva unei colecţii particulare de carte. Scopul proiectului este de sensibilizare a factorilor decizionali locali, cu privire la conservarea unor elemente interesante care fac parte din istoria locală şi naţională.
  • In luna  noiembrie 2012,  elevele Fologea Daniela – cls. a XI-a F, Niţa Denisa- cls. a X-a C, Paraschiv Nicoleta – cls. a XII-a E,  au fost inscrise in proiectul  “Promovarea şi stimularea performanţei şcolare pentru elevii din invaţământul preuniversitar care provin din grupuri vulnerabile”, proiect finantat din fonduri structurale.
  • In cadrul şcolii se  afla in derulare un proiect POSDRU numit “Temperamentul şcolarilor” avându-i ca responsabili pe d-le profesoare Enache Ruxandra, Mihaela Băciucu şi Ancuţa Socaş şi un grup de elevi de la clasele a XI-a C şi a X-a E  precum şi un proiect comunitar: “Programul de implicare civică şi dialog pentru tineri”, numit “Incă un Pas”, responsabil proiect Enache Ruxandra, la care participa 10 elevi de etnie rromă şi 10 de etnie română, proiect finanţat de Fundaţia “Romani Criss” in colaborare cu Primaria Ciorogârla. Proiectul vizează renovarea sălii de festivităţi.
  • Pe parcursul semestrului I s-au realizat primele contacte cu parteneri din Belgia, Franţa şi Polonia in vederea realizării unui proiect Comenius Multilateral : “The Planet in Our Hands”.
  • Dl prof. Stoian Claudiu a derulat în cursul anului şcolar 2011-2012 proiectul Istoria de langa noi. Oameni şi amintiri din perioada comunistă, in colaborare cu Universitatea Babes- Bolyai, Facultatea de Istorie si Institutul de Istorie orală. Proiectul s-a finalizat printr-o serie de interviuri, materiale afişate la avizier şi o susţinere în faţa  unor cadre didactice universitare şi cercetători ştiinţifici: conf. dr. Ionuţ Costea, drd. Adrian Boda. Grupul de proiect coordonat de d-l profesor a fost format din elevii: Stan Ionela, Gheorghe Ana-Maria, Zaharia Veronica, Crăciun Camelia, Dragu Elisabeta, Stoian Daniela, Nicolae Andreea, Fologea Gabriela, Fologea Daniela.
  •  Au fost realizate la nivel de şcoală şi în parteneriat cu comunitatea locală două proiecte. Unul a vizat posibilitatea extinderii parcului comunal, celălalt reorganizarea bibliotecii publice din localitate. Proiectele  finale au fost prezentate public de către grupele de lucru formate din elevii Constantin Ana-Maria, Fologea Daniela Florentina, Nicolae Andreea-Ionela, Stoian Daniela şi Paraschiv Marius şi respectiv Zaharia Veronica, Crăciun Camelia, Arabagilă Iulian şi Badea Dănuţ Adrian  în cadrul unei activităţi desfăşurate la CCD Ilfov.