Select Page

SIMPOZIONUL ”ARGUMENT ȘI VALOARE” 2022

SIMPOZIONUL ”ARGUMENT ȘI VALOARE” – 2022 (detalii aici)

Simpozionul interjudețean de informatică, matematică și fizică înscris la nr. 1382 domeniul științific în calendarul CAER

14 mai 2022

Locul desfăşurării și data: Liceul Tehnologic “Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla, 14 mai 2022

Deschiderea va avea loc la ora 9:00

            Simpozionul de informatică, matematică şi fizică  ,,ARGUMENT şi VALOARE” se află anul acesta la a XIX-a ediție și se bucură de un mare succes deoarece interesul elevilor este în continuă creștere de la an, la an. Simpozionul se va desfășura la Liceul Tehnologic ,,Pamfil Şeicaru” din localitatea Ciorogârla,  în data de 14 mai 2022. Deschiderea va avea loc la ora 9:00.

             Evenimentul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar (clasele V-VIII și liceu), care sunt invitaţi să-și prezinte lucrările pe care le-au elaborate în cadrul secţiunilor:

MATEMATICĂ

– matematică

– matematică aplicată

– istoria matematicii;

– creativitate-ingeniozitate;

FIZICĂ

– fizică  teoretică;

 – istoria  fizicii;

 – fizică  distractivă;

– creativitate-ingeniozitate;

  INFORMATICĂ / TIC

– informatică;

– TIC.

             Participarea poate fi directă sau indirectă, prin trimiterea materialelor pâna la data de 10 mai 2022.

             Elevii au ocazia de a prezenta cele mai ingenioase, surprinzătoare, interesante, folositoare teme sau probleme pe care le-au remarcat, le-au creat, le-au obţinut ca rezultat al preocupărilor lor în domeniile de care sunt atraşi.

            LUCRAREA este ca o “punte” între un ARGUMENT (motivarea alegerii temei) și o VALOARE (a lucrării). Sunt două întrebări la care ar trebui să(-și) răspundă autorul unei lucrări:

– Ce l-a determinat să aleagă (tocmai) acea temă a lucrării (și nu alta)?

– În ce constă valoarea lucrării (de ce lucrarea a meritat efortul de a fi făcută și merită să fie prezentată)?

Pe scurt, care este acea (cât de mică) valoare a lucrării și cum de s-a ajuns la ea?

Așadar: argumentul și valoarea!

 

            Înscrierea se face numai on-line până la data de 10 mai 2022 prin completarea formularului, accesând link-ul de înscriere.

  • Pentru participarea directă, lucrarea se va aduce în două exemplare (un exemplar va fi  predat Comisiei de Evaluare). Lucrarea se poate prezenta în power point.
  • Pentru participarea indirectă se va trimite prin E-MAIL (termen limită: 10 mai 2022) la adresa simpozionimf@yahoo.com lucrarea în format electronic (NU scanată/imagine, nici PDF). Subiect e-mail: “A&V” – secţiunea ……..
  • Tot pentru participarea indirectă se va trimite prin POŞTĂla adresa Strada Şcolii, numărul 15, Ciorogârla, Jud. Ilfov, cod poștal 77055,  lucrarea tiparită (NU scanată/imagine, nici PDF) și un plic autoadresat şi timbrat corespunzător.

 

Reguli de redactare a lucrării

Redactarea lucrărilor:

  1. Se va face în format Word A4, single, (text aliniat Justify), cu caractere românești; titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 12 Bold), centrat; la două rânduri de titlu se va scrie numele elevului autor, clasa și școala de proveniență (Times New Roman 12 Bold); pe următorul rând se scrie numele profesorului coordonator și școala de proveniență (Times New Roman 12 Bold).
  2. Bibliografia se va consemna la sfârșit, în ordinea alfabetică a autorilor. În cazul citării unui articol de pe Internet, se precizează autorul şi titlul articolului, pagina web unde poate fi accesat.
  3. O lucrare poate avea maxim 4 pagini.
  4. Paginile se vor numerota.

 

 

Pentru informații suplimentare puteți consulta:

– pagina de  ANUNŢURI  a site-ului  ISJ Ilfov 

– site-ul  http://ltpsciorogarla.ro/