+4 021.315.91.14

Detalii Articole

 • A invata - A progresa

 • Tehnologia este
  varful de lance pentru viitor

 • Sustinem pregatirea corespunzatoare

 • Formam echipe puternice

 • Suntem LICEUL TEHNOLOGIC Pamfil Seicaru

"Quidquid discis, tibi discis" - Orice ai invata, inveti pentru tine

“ ... O școală cu suflet ... ”

Examenele si stressul

Examenele importante,  precum tezele semestriale, examenul de bacalaureat sau cel de admitere la facultate reprezinta o sursa importanta de stres pentru adolescent.

Teama de esec, dar si presiunea venita din partea parintilor si a profesorilor il pot face pe copil sa se simta coplesit de responsabilitati. Acest lucru duce de multe ori la blocaje si teama inutila atat in perioada studiului, cat si in timpul examenelor.

Pe de alta parte, atitudinea pozitiva a parintilor si incurajarea constanta venita din partea acestora il va face pe adolescent sa fie mai relaxat si in consecinta, sa fie aplecat studiului in mod eficient; este inlocuita astfel cu dorinta de succes, iar sansa elevului de a promova cu brio creste considerabil. Iata ce poti face pentru a-l ajuta pe copil in timpul examenelor.

 

Ajuta-l sa isi planifice timpul

 Adolescentul tau va fi cu atat mai stresat, cu cat va simti ca timpul se scurge, iar el nu a avut timp sa parcurga toata materia necesara. Pentru a-l scuti de neplaceri, ajuta-l sa isi organizeze in mod eficient timpul.
In primul rand, cumpara-i un calendar mare de perete si roaga-l pe adolescentul tau sa isi noteze toate datele examenelor ce se apropie. In felul acesta, va vedea in permanenta cat timp mai are sa se pregateasca pentru testul care urmeaza. Aseaza-l intr-un loc vizibil, pentru a putea fi si tu la curent cu activitatea copilului tau.
Urmatorul pas este planificarea materiei. Nimic nu este mai stresant decat aglomerarea materiei in ultimele zile dinaintea examenului. Faceti o evaluare a materiei si impartiti-o pe zile, in functie de perioada ramasa si de dificultatea cunostintelor  respective. Un program clar il va mentine pe adolescent pe linia de plutire si il va ajuta sa invete gradual, fara sa “ingrase procul in ajun”.

 

Ajuta-l la invatat

 Adolescentul va avea nevoie si de o mana ferma care sa ii aduca aminte din cand in cand cat de important este sa nu ramana in urma cu materia si sa respecte programul intocmit. Explica-i acestuia ca, daca va astepta pana in ultimul moment, nu va reusi sa retina mai nimic din cunostintele pe care trebuie sa le asimileze si va fi foarte stresat si confuz in timpul examenului.
Chiar daca se va opune, incearca, saptamanal, sa il ajuti sa faca o recapitulare a celor pe care le-a avut de invatat in decursul a sapte zile. Stabiliti ce anume din materie se poate considera ca fiind asimilat si care sunt aspectele asupra carora ar trebui sa mai insiste. O carte de teste de diferite tipuri ar trebui sa va ofere o evaluare corecta.

ADMINISTRARE SITE:

informatician Patriche-Nichita Cosmin;
ing. Grigorescu Lili-Victoria;
ing. Petrescu Luminita

CONTACT RAPID

 • Adresa:

  Str. Scolii nr 15, Ciorogarla

 • Telefon:

  +4 021.315.91.14

 • E-mail:

  contact@ltpsciorogarla.ro